Lasinpuhallusta ryhmille

Järjestän tilauksesta lyhyitä lasinpuhalluskokeiluja ryhmille, esimerkiksi tiimi-, tyky- tai tyhy-päivän ohjelmaksi. Kerron aluksi työhuoneeni lasistudio Hytin historiasta ja toimintatavasta, sekä lasinpuhaltajan ja muotoilijan ammatista. Käyn läpi työturvallisuusasiat ja puhallan esimerkkityön, jonka jälkeen ryhmä pääsee itse kokeilemaan lasinpuhallusta.

 

Ryhma_puhaltamassa.jpg

Kuva Esko Kurvinen

Pieni kirkas yhden kukan maljakko

Jokainen pääsee kokeilemaan penkkityöskentelyä, kauhaamaan lasia puukauhalla ja puhaltamaan ja muotoilemaan lasikuplasta oman kirkkaan yhden kukan maljakkonsa. Työ jäähdytetään asianmukaisesti ja minä viimeistelen sen myöhemmin hiomalla ja kiillottamalla maljakon huulen. Hinta on 135 € henkilöltä. Työhön kuluu aikaa noin 20-30 minuuttia kultakin henkilöltä. Puhalluskokeilun alaikäraja on 16 vuotta.

Pieni kirkas pullo

Minä lasinpuhaltajana hoidan penkkityöskentelyn, mutta jokainen pääsee itse puhaltamaan ilman esineeseen ja roikottamaan pilliä, mikä venyttää pullon kaulaa ja lopuksi jokainen saa tasoittaa puulaikalla pienen kirkkaan pullonsa pohjan. Työt jäähdytetään asianmukaisesti ja minä viimeistelen ne myöhemmin hiomalla ja kiillottamalla pullojen suut. Hinta on 110 € henkilöltä. Työhön kuluu aikaa noin 15-20 minuuttia kultakin henkilöltä. Puhalluskokeilu soveltuu kaiken ikäisille.

 

pallo_Hytissa_02_10_2015_38.jpg

Kuva Päivi Kekäläinen

Lasikuplan puhaltaminen

Jokainen pääsee puhaltamaan sulasta lasista suuren lasikuplan. Kuplasta tulee niin ohut ja hauras, että sitä ei jäähdytetä oikeasoppisesti eikä sitä saa itselleen, vaan kupla hajotetaan ja lasi sulatetaan uudelleen. Tämän puhalluskokeilun hinta on 35 € henkilöltä. Työhön kuluu aikaa noin 5-10 minuuttia kultakin henkilöltä. Puhalluskokeilu soveltuu kaiken ikäisille.

Kysy lisää tai tarkennuksia, vastaan mielelläni.

Sovi aika kanssani:

+358 50 5354 733

anna.schroderus@gmail.com